به گزارش همشهری آنلاین، ایرنا به نقل از بیبیسی نیوز نوشت: این نوع جدید آزمایش کرونا نیازی به نمونهگیری با سواب ندارد و فقط روی بزاق افراد انجام میشود. بیش از ۱۴ هزار پزشک و سایر محققان و افرادی که با آنها زندگی میکنند در این آزمایش شرکت خواهند کرد. این آزمایش توسط محققان دانشگاه سوات همپتون در انگلیس و به مدت چهار هفته اجرا خواهد شد.
محققان امیدوارند آزمایش بزاق گزینه راحتتری برای افراد باشد، چراکه آزمایش کرونا از طریق نمونهگیری با سواب راحت نیست و لازم است که در آن سواب برای نمونهگیری به اعماق بینی و گلو فرورود.
این آزمایشها برای شناسایی افرادی که در حال حاضر به ویروس کرونا آلودهاند، طراحی شده است. شرکتکنندگان در این آزمایش که شامل برخی از کارکنان دانشگاه و دانشجویان خواهند بود، نمونههای بزاق خود را به صورت هفتگی برای آزمایش ارائه خواهند داد. برای این منظور کیت آزمایش به خانه یا محل کار آنها ارسال میشود و سپس این کیتها توسط پرسنلی که برای گروه آزمایش کار میکنند جمعآوری شده یا به یک محل توافقشده بازگردانده میشوند.
در آزمایش بزاق، با استفاده از روشی موسوم به تکثیر ایزوترمال متصل به حلقه (LAMP)، ماده ژنتیکی ویروس جستوجو می شود. کارشناسان میگویند انجام این آزمایش سادهتر و سریعتر از روش آزمایش استاندارد واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) است که برای تجزیه و تحلیل سوابهای کروناویروس استفاده میشود.
ممکن است این آزمایش و همچنین نمونهبرداری در خانه انجام و نتیجه آن کمتر از یک ساعت مشخص شود. از افرادی که نتیجه آزمایش ویروس کرونای آنها مثبت باشد خواسته میشود به منظور پیشگیری از انتشار این عفونت خود را در خانه قرنطینه کنند.
این آزمایش بالقوه میتواند افرادی را که آلودهاند، اما هیچ علائمی را نشان نمیدهند و در عین حال خطر انتقال این بیماری را به دیگران دارند تشخیص دهد. این آزمایش علاوه بر آزمایش معمول ویروس کروناست که هماکنون برای پرسنل سازمان ملی تأمین بهداشت و درمان (NHS) و افراد مبتلا به علائم کرونا ارائه میشود.
مت هنکوک، وزیر بهداشت انگلیس، با تشکر از افرادی که این آزمایش را انجام میدهند، گفت: آزمایش بزاق بدون نیاز به نمونهگیری با سواب، به طور بالقوه میتواند آزمایش ویروس کرونا را در خانه برای افراد سادهتر کند. این آزمایش به ما کمک میکند دریابیم که آیا انجام عادی آزمایش کرونا در خانه میتواند به جمعآوری زودتر موارد ابتلا به کرونا کمک کند یا خیر.
نظر شما